Wie zijn wij?

Herstel en Balans Nijmegen is een maatschap ( zonder winstoogmerk ) en bestaat uit drie 'maten', namelijk:

Willy van der Zandt, Carla van der Sluijs en Theo van Kempen. Hieronder stellen zij zich kort voor.

Willy van der Zandt:

Ik ben sinds 2007 werkzaam in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Tijdens mijn werk  als oncologische medisch maatschappelijk werker in het CWZ te Nijmegen, heb ik veel te maken met mensen die hun grip op het leven zijn kwijtgeraakt door het krijgen van kanker. Ik begeleid mensen en hun gezinsleden die geraakt zijn door kanker en hierdoor psychosociaal uit balans zijn geraakt. Ik ben tevens lid van het palliatief team in het CWZ .

Sinds 2011 ben ik gecertificeerd begeleidster van het oncologie revalidatieprogramma.  Ik begeleid gespreksgroepen van  mensen die zijn getroffen door kanker en zich nog moe, angstig, emotioneel en onzeker voelen. Tijdens het revalidatieprogramma,  krijgen de deelnemers handvatten, waarmee zij het vertrouwen in de toekomst weer kunnen hervinden en hun werk, hobby’s en sociale leven weer kunnen hervatten. 

Naast mijn psychosociale opleiding ben ik BIG geregistreerd A  en MGZ Verpleegkundige, dit maakt dat ik ook kennis en ervaring heb op het gebied van lichamelijke klachten en beperkingen veroorzaakt door de behandeling en/of door medicatiegebruik.

Door mijn opleiding  Mindfulness Based Cognitieve Therapie in de medische setting, is er tijdens de bijeenkomsten ook ruimte voor aandachttraining en ontspanningsoefeningen.

Carla van der Sluijs:

Ik ben een zeer loyale gedreven werker met oog voor de persoon achter de mens. Sterke punten die ik over mijzelf met overtuiging kan noemen zijn : gedrevenheid met oog voor details, aansluiting vinden bij mensen  en sociaal zeer vaardig. Ik ben ook een persoon die een mening durft te hebben, stelling inneemt, uitdraagt en zoekt naar gemeenschappelijkheid. Ik heb een grote deskundigheid en jarenlange ervaring in het werken met mensen die in de problemen zijn gekomen gedurende hun leven. Werkzaam geweest in zeer uiteenlopende werkvelden  binnen de hulpverlening voornamelijk gericht op geestelijke gezondheidzorg. De laatste jaren op medisch gebied en  in het bijzonder mensen die getroffen zijn door gezondheidsverlies vanwege een oncologische aandoening. Ik begeleid hierbij binnen het Canisius Wilhelmina ziekenhuis te Nijmegen curatieve, palliatieve en terminale patiënten. Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van gespreksgroepen. Tevens ben ik in december 2021 gecertificeerd coach/actor in Human Being Management ACT voor Herstel en Balans in werkgeluk.

Theo van Kempen:

Ik heb ruim dertig jaar een trainings- en coachingsbedrijf. We begeleiden mensen naar werk, geven trainingen en coachen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ondersteunen we organisaties op het gebied van bedrijfsvoering en management. Verder heb ik veel ervaringen als (interim) manager in het leiden van teams en het werken met zeer diverse groepen mensen. Daarnaast veel interim-opdrachten uitgevoerd binnen (gezondheid)organisaties op het gebied van 'leren & ontwikkelen'.

Mijn coaching en trainingen zijn vooral gericht om mensen te ondersteunen om hun weg in het leven (weer) zelfstandig te kunnen oppakken en vervolgen.